Δημοσιογραφική Παραγωγή

Δημοσιογραφική Παραγωγή

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Το Advanced Media Institute παράγει διαρκώς και με συνέπεια περιεχόμενο για το περιοδικό Δημοσιογραφία, την ιστοδελίδα του περιοδικού, τη σελίδα του στο facebook και το twitter. Επίσης,για τη σελίδα του Ινστιτούτου στο facebook, τη σελίδα του προγράμματος “Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία” στο facebook, το twitter και το blog του, καθώς και για παραδοσιακά και νέα Μέσα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο δημόσιος λόγος είναι ο κατεξοχήν τομέας εκκόλαψης της παραγωγής περιεχομένου. Από την έκδοση μιας ανακοίνωσης ή ενός δελτίου τύπου στη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ, η οποία προϋποθέτει σκηνοθεσία, ηχοληψία, εικονοληψία, γραφική επεξεργασία και μοντάζ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καμπάνια του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου της ΟΥΝΕΣΚΟ, η οποία υποστηρίχθηκε από συμμετέχοντες του ΜΠΣ “Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το συγκεκριμένο έργο αντιπροσωπεύει τις δημιουργικές και σχεδιαστικές δεξιότητες, την άρτια και βέλτιστη χρήση τεχνολογίας και Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τη δυνατότητα ευρείας διάχυσης στα παραδοσιακά Μέσα, με 27 βίντεο, 15 δημοσιεύσεις στον ελλαδικό και κυπριακό Τύπο, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις συμμετεχόντων στο έργο καθώς και ευρεία διάχυση στα νέα Μέσα και Μέσα κοινωνικής δικτύωσης με παραγωγή σειράς αναρτήσεων.

Νοέμβριος 24, 2016