Χριστίνα Λιναρδάκη

Χριστίνα Λιναρδάκη

Η Χριστίνα Λιναρδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει σπουδές στη μετάφραση και τη διερμηνεία στο University of Manchester – Institute of Science and Technology της Μ.Βρετανίας. Εργάζεται ως μεταφράστρια από το 1993. Από το 2013 προΐσταται της Υπηρεσίας Έρευνας και Εκδόσεων του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος. Από το 2015 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα «Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία με μεταφράσεις διηγημάτων και ποίησης και έχει συμμετάσχει με δοκίμιά της σε δύο συλλογικούς τόμους, έναν για τον Οδυσσέα Ελύτη (εκτός εμπορίου) και έναν για τον John Berger (London: ZED Publications, 2016).

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 85 άρθρα στον αθηναϊκό και τον επαρχιακό τύπο, καθώς και σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχει πάρει συνεντεύξεις από σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων, όπως ο Νάνος Βαλαωρίτης, η Κωστούλα Μητροπούλου, η Λένα Παππά, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο Γιάννης Πατίλης, ο Γιάννης Στίγκας, ο Βάσος Πτωχόπουλος, ο Διονύσης Μαγκλιβέρας κ.ά.