Η Αγλαϊα Παγώνα γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το σχολείο στην Θήβα και σπούδασε στην Αθήνα, στο Τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Γερμανική γλώσσα, την αγγλική και την ρωσική. Στην αρχή της επαγγελματικής της δραστηριότητας, δίδαξε και ταυτόχρονα εργάστηκε σε Γραφεία Τύπου εταιριών.

Τα τελευταία –πολλά- χρόνια εργάζεται στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε MEGA, στον τομέα της Επικοινωνίας, τώρα είναι η Σύμβουλος Επικοινωνίας του σταθμού. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με την επικοινωνία θεατρικών/μουσικών/χορευτικών δρώμενων και άλλων εξειδικευμένων projects, μέσω της εταιρίας της PLB HELLAS.

Κίνητρο επιλογής επαγγέλματος ήταν η συνειδητοποίηση ότι, από την εποχή της αρχαίας τραγωδίας και τούδε, ο αγγελιοφόρος και κατ’ επέκταση το μήνυμα, είναι οι παράγοντες που πηγαίνουν την δράση παρακάτω.

Mετέχει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία του ΑΠΚΥ, διότι την εμπνέει το δυναμικό του που θεωρεί ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και διότι πιστεύει ακράδαντα ότι η Επικοινωνία μπορεί (και οφείλει) να κάνει τον κόσμο ευκολότερα βιώσιμο.