Η Θάλεια Θεοδωρίδη γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα, Ελλάδα όπου και ζει μόνιμα. Έλαβε το Μεταπτυχιακό της από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και στις δύο κατευθύνσεις, «Επικοινωνία» και στη συνέχεια «Δημοσιογραφία». Κατέχει, πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου καθώς και πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εργάζεται  σε τουριστική οικογενειακή επιχείρηση ως υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Επίσης, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων  και διδάσκει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία σε Ι.Ε.Κ.

Στο παρελθόν εργάστηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών Θεσπρωτίας, ως project manager Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κι ως διοργανώτρια σεμιναρίων και ημερίδων για εκπαιδευτικούς. Επίσης, έχει εργαστεί ως διοικητικό προσωπικό σε διάφορες περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, έχει διδάξει σε σχολικές μονάδες ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας για δύο χρόνια.

Μιλά Αγγλικά και Ιταλικά.

Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται το branding, τα social media, το content marketing, οι δημόσιες σχέσεις και το event planning and management.