Η Κατερίνα Σαλαβούρα αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ συμμετέχοντας παράλληλα και σε σεμινάρια με θέματα που αφορούσαν τη Γλωσσολογία, την Αρχαία και Νεοελληνική Λογοτεχνία, την Ψυχολογία του Εφήβου που διοργάνωνε το ΕΚΠΑ.

Στην αναζήτηση της για νέους τρόπους προσέγγισης στην μαθησιακή διαδικασία πιστοποιήθηκε ως NLP Master Practitioner και είναι μέλος του European Board of NLP. Έχει ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευση της σε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου στο Management στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Αυτό τον καιρό φοιτά στο ΜΠΣ ‘’Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία’’ του ΑΠΚΥ. Από το 2017 είναι ενεργό μέλος του Advance Media Institute.

Έχει μεγάλη εμπειρία ως εκπαιδευτικός- φιλόλογος σε ιδιωτικά σχολεία (Pierce, The American College of Greece), ενώ παράλληλα βοηθά εθελοντικά παιδιά μεταναστών στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Είναι εξωτερικός συνεργάτης της SYNOLIC – nlpingreece με εξειδίκευση στο τομέα της συμβουλευτικής για γονείς και εκπαιδευτικούς και του εκπαιδευτικού management.

Έχει πάθος με τη γραφή και εκπονεί άρθρα για κοινωνικά, πολιτικά και εκπαιδευτικά θέματα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στο προσωπικό της web site.( Katerina Soul WordPress)