Η Αναστασία Ασλανίδου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και την Ελβετία, ανάλογα με τις απαιτήσεις της καριέρας της.

Το 1979 εργοδοτήθηκε στις Κυπριακές Αερογραμμές και προσέφερε τις υπηρεσίες της από διάφορες θέσεις στην Εταιρεία. Εργάστηκε σε διάφορα έρευνες και μελέτες σαν μέλος ομάδας ή υπεύθυνη μελέτης και διετέλεσε Υπεύθυνη του Τμήματος Εμπορικού Σχεδιασμού & Διεθνών Υποθέσεων. Από το 2009 συνέχισε την καριέρα της ως εξωτερικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα και μελέτες στον ευρύτερο τομέα των αερομεταφορών και τουρισμού. Συγχρόνως παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συνδυάζοντας την εμπειρία της στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού με τη δημοσιογραφία απέκτησε το Μάστερ της με άριστα.

Η Αναστασία ασχολείται με την ακαδημαϊκή και επιχειρησιακή έρευνα σε τομείς της εμπειρογνωμοσύνης της και τα οικονομικά του Γαλλο-κυπριακού Σχολείου. Είναι μέλος διαφόρων επαγγελματικών και κοινωνικών οργανώσεων. Γνωρίζει τέσσερις γλώσσες και είναι κάτοχος επαγγελματικών πτυχίων στην Μουσική.