Αντικείμενο και στόχοι

Όραμα και Αποστολή

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του οράματος του Ινστιτούτου  να παραμένει πρότυπο Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο εις βάθος παραγωγής και διάχυσης της επιστημονικής γνώσης, στους τομείς της σύγχρονης Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας στον 21ο αιώνα, ο πυλώνας Έρευνα έχει ως:

Αντικείμενο

Σχεδίαση, υλοποίηση και συμμετοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα πρωτότυπης και εφαρμοσμένης έρευνας στους τομείς της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας.
• Κατασκευή νέων ερευνητικών εργαλείων, τα οποία είναι χρηστικά στη διαμόρφωση νέων και στον έλεγχο υπαρχόντων θεωριών.
• Υποστήριξη της λειτουργίας μιας ενεργούς και δημιουργικής επιστημονικής κοινότητας.
• Συμμετοχή στη διάχυση ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω παρουσιάσεων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές και δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.
• Οργάνωση κλειστών ενημερωτικών συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων και θεσμών, στο πλαίσιο της διάχυσης καινοτόμων γνώσεων, στάσεων και συμπεριφορών. Οι  συναντήσεις αυτές είναι άκρως εξειδικευμένες και η θεματική τους εστιασμένη.
• Υποστήριξη του πυλώνα “Περιεχόμενο” με συμμετοχή σε ημερίδες, εκδόσεις occasional papers και αυτοτελών ηλεκτρονικών εκδόσεων, συλλογικών τόμων και μονογραφιών σε θέματα αιχμής για το πεδία της Επικοινωνίας και νέας Δημοσιογραφίας.
• Προαγωγή της διαπολιτισμικής και διεπιστημονικής έρευνας, προωθώντας τη λειτουργία της Κύπρου ως ερευνητικού κέντρου της Ανατολικής Μεσογείου.

Στόχοι

Η συμβολή στην παραγωγή πρωτότυπης και εφαρμοσμένης έρευνας στους τομείς της Επικοινωνίας και της Νέας Δημοσιογραφίας.
• Η προσφορά εξειδικευμένης και ad hoc επιμόρφωσης υψηλού επιπέδου με την εισαγωγή και αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων και νέων τεχνικών.
• Η συμβολή στον ευρύτερο διάλογο για τη σχέση των νέων τεχνολογιών και η δημιουργία ανοιχτής πλατφόρμας  ενημέρωσης και πληροφόρησης του γενικού ή εξειδικευμένου κοινού σε θέματα νέων τεχνολογιών, μέσων και Επικοινωνίας και νέας Δημοσιογραφίας.
• Η συμβολή στη διαρκή εξέλιξη του παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού μέσα από την παραγωγή σύγχρονων εφαρμογών, καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων επιστημονικού και τεχνικού χαρακτήρα.

Τελευταία Νέα

#Retreat2023: Δημοσιογραφία και Πολιτική Επικοινωνία σε έναν κόσμο πολυκρίσης

Το Advanced Media Institute, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το Πρόγραμμα Σπουδών…

Περισσότερα
Τελευταία Νέα Μέσα Επικοινωνίας και Σύγχρονο Σχολείο

Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο: Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Νέο καινοτόμο και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μέσα Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ)

Περισσότερα
Τελευταία Νέα

Τα Ίχνη στο 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Νέους Δημιουργούς «Στιγμές Αλήθειας»

Στην Αθήνα επιστρέφουν τα Ίχνη, μετά το πρώτο τους υπερατλαντικό ταξίδι! Το ντοκιμαντέρ του Advanced Media Institute για τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο…

Περισσότερα
Τελευταία Νέα Τα Ίχνη στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Δεύτερη τιμητική διάκριση για το ντοκιμαντέρ Ίχνη

Νέα τιμητική διάκριση απέσπασαν τα Ίχνη στην κατηγορία «Ταινία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους» του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – Docfest, προσθέτοντας ακόμη μια επιτυχία στη μέχρι στιγμής…

Περισσότερα