Η Δρ. Ντία Ευαγόρου κατέχει διδακτορικό στη Γλώσσα, το Λόγο και την Επικοινωνία από το King’s College του Λονδίνου (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Δημόσιας Πολιτικής). Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τους τομείς της Ανάλυσης Λόγου, της Εφαρμοσμένης και Κριτικής Γλωσσολογίας και της έρευνας στην Επικοινωνία. Ειδικότερα, η Ντία ενδιαφέρεται για διεπιστημονικές εφαρμογές της Ανάλυσης Λόγου οι οποίες διερευνούν τη σχέση μεταξύ λόγου, κοινωνίας, πολιτισμού, ταυτότητας και ιδεολογίας σε διαφορετικά επικοινωνιακά πλαίσια. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η κριτική ανάλυση της γλώσσας των ΜΜΕ, η γλώσσα της πολιτικής, της στρατηγικής και εταιρικής επικοινωνίας, της επικοινωνίας των κοινωνικών δικτύων και ο κριτικός εγγραμματισμός στην εκπαίδευση.

 

Η διδακτορική της έρευνα είναι μεικτής μεθόδου, διαγλωσσική, συνδυάζοντας σώματα κειμένων και εργαλεία της υπολογιστικής γλωσσολογίας με την ανάλυση του λόγου με σκοπό να μελετήσει τη χρήση της γλώσσας στα μέσα ενημέρωσης. Η διδακτορική της διατριβή επικεντρώθηκε σε «Αναπαραστάσεις των κοινωνικών υποκειμένων και αξιολογική γλώσσα: μία διαγλωσσική μελέτη για την ελληνική οικονομική κρίση σε ηλεκτρονικές εφημερίδες (2009-2015)». Η μεταπτυχιακή της διατριβή (Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία: Κοινωνικο-πολιτιστικές προσεγγίσεις, College of Goldsmiths, University of London) διερεύνησε την «Κατασκευή και διαπραγμάτευση εθνοτικής και γλωσσικής ταυτότητας στους Ελληνοκυπρίους που ζουν στο Λονδίνο – Πραγμάτωση ταυτότητας στην καθημερινή ζωή και κοινωνιογλωσσολογική κατάσταση τριών γενεών. Διγλωσσία ή αμφιπολιτισμός;».

 

Η Ντία είναι Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης εργάστηκε ως συντάκτης σε κυπριακά ΜΜΕ σχετικά με τη γλώσσα, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό και ως Λειτουργός Επικοινωνίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO.

Αφήστε μια απάντηση

Το email σας δε θα φανεί μετά τη δημοσίευση. Υποχρεωτικά πεδία *

Σχολιάστε